ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ?

Το Βαθύτερο νόημα του My Happy Ending

Ο ένας λόγος που το My Happy Ending μου ταιριάζει σαν ονομασία είναι για το λόγο του ότι δεν αντέχω να βλέπω ταινίες ή να διαβάζω βιβλία ή να ακούω ιστορίες που έχουν κακό τέλος. Με τίποτα όμως. Δηλαδή, αν δω στο πρόγραμμα τηλεόρασης ή στο αθηνόραμα σινεμά ευρωπαϊκή (ακόμα χειρότερα: κορεάτικη) ταινία με καλές κριτικές, ξέρω ότι δεν είναι για μένα. Ο πρωταγωνιστής τον οποίο αγάπησα για δυο ολόκληρες ώρες, στο τέλος θα πεθάνει με φρικτό τρόπο, η γυναίκα του θα παίρνει πίπες για ένα ξεροκόμματο, τα παιδάκια του θα πάθουν λέπρα, τύφο και ελονοσία και άλλα τέτοια που θα μου μαυρίσουν την ψυχή. (Με λίγα λόγια, βλέπω μόνο ταινίες Ντίσνεϋ, παραμύθια, ρομαντικές κωμωδίες, Επιστημονική Φαντασία και Fantasy. Κουλτούρα ώρα μηδέν).

Ομοίως, αν κάποιος αρχίσει να μου λέει με θλιμμένο ύφος μια ιστορία για ένα ζωάκι, θα φύγω αμέσως τρέχοντας απ’ το δωμάτιο, κλείνοντας τα αυτιά μου και φωνάζοντας “λα λα λα”, γιατί είναι σίγουρο πως το εν λόγω ζωάκι δεν θα φτάσει σε βαθιά ευτυχισμένα γεράματα. Επίσης, όποιος καργιόλης με εξαπατήσει και με βάλει να δω ταινία με κακό τέλος ή με αιφνιδιάσει με αντίστοιχη ιστορία, θα τον καταραστώ να πάθει λέπρα, τύφο και ελονοσία, και να παίρνει πίπες για ένα ξεροκόμματο.

Αλλά, το My Happy Ending έχει διττό νόημα (=διπλό. Τι νόμιζες, τσάμπα τόσα χρόνια έκανα την κειμενογράφο σε διαφημιστικές;) Τα νοήματα είναι τα εξής δύο:

1) Το Ρομαντικό Νόημα:

Εδώ έχουμε το γνωστό παραμυθένιο “τέλος καλό όλα καλά”, αυτό που εμφανίζεται ο Πρίγκιπας πάνω στο άσπρο άλογο (εγώ θέλω φτερωτό μονόκερο αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια), και στην αντίστοιχη ελληνική ταινία φεύγουμε χέρι-χέρι στο ηλιοβασίλεμα και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

2) Το Σεξουαλικό Νόημα:

Η ξενική εξήγηση της αργκό έκφρασης “happy ending” αρχικά είχε να κάνει με ένα ραντεβού σε πονόψυχη μασατζού με πολύ μεράκι, που άφηνε τον πελάτη μ’ ένα χαμόγελο μέχρι τ’ αυτιά. Αργότερα, σήμαινε ένα ραντεβού που τελειώνει με σεξ και πλέον έχει καταλήξει να σημαίνει το όταν κάποιος καλός άνθρωπος σου προσφέρει έναν οργασμό. Δηλαδή, καλό τέλος. (Δεν την περίμενες αυτή την εξήγηση, ε;)

Στο My Happy Ending, τα δύο αυτά νοήματα συνήθως συνυπάρχουν αρμονικά, (δηλαδή, 9 στις 10 φορές, *λείπουν* αρμονικά, οπότε δεν ενοχλεί το ένα το άλλο).

Αν είσαι αγόρι και δεν πολυ-γουστάρεις να διαβάζεις αλλά σε ενδιαφέρει το σεξ και είσαι διατεθειμένος να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και να υπομείνεις ένα μόνο ποστ που είναι γραμμένο για το καλό (δηλαδή την απόλαυση) της ανθρωπότητας, διάβασε αυτό.

 

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s